Kategórie
 
 
 
 
 

Kokosová múka 500 g

Kokosová múka je vyrobená z čerstvej kokosovej dužiny, ktorú predtým sušili, zbavili tuku a najemno pomleli. Konzistencia je veľmi podobná pšeničnej múke. 500 g.
Kód produktu:kokosova-muka1
Výrobca:Výrobca 1
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Vaša cena: 5,50 €

Kokosová múka je vyrobená z čerstvej kokosovej dužiny, ktorú predtým sušili, zbavili tuku a najemno pomleli. Konzistencia je veľmi podobná pšeničnej múke. Nahraďte 15-20 % iných múk z tradičných receptov touto kokosovou múkou. Je však mnoho receptov, ktoré sa dajú pripraviť 100 % z tejto kokosovej múky. Má nízky obsah uhľohydrátov, je idálny na pečenie chlebov, pekárenských výrobkov a zákuskov (vianočné pečivo, výborné palacinky). Obsahuje menej straviteľných uhľohydrátov (paleodiéta).
Obsah balenia: 500 g.

Doporučujeme recept Ovocný koláč s makom: 100 g kokosovej múky, 100 polohrubej múky (pre bezlepkovú verziu 50 g môžete nahradiť pohánkovou a 50 g hladkou bezlepkovou múkou), 4 vajcia, 140 g masla (alebo Ghee), 180 g práškového cukru (môžeme nahradiť 230 g Xylitom alebo Kokosovým cukrom), cca 100 ml kokosovej smotany (ak nemáme, môžeme nahradiť klasickým mliekom), vanilka, 3 ČL prášok do pečiva, štipka sódy bicarbóny, 80 g pomletého maku (môže byť aj nepomletý), cca 1 kg marhulí alebo vykôstkovaných višní (čerešní). Žĺtky vymiešame s maslom a s cukrom. Pridáme vanilku, múku zmiešanú s kypriacim práškom a sódou bicarbónou. Pridáme smotanu. Ak bude cesto veľmi husté, môžeme pridať mlieka o niečo viacej. Veľký plech vymastíme a vysypeme strúhaným kokosom. Do 1/2 cesta pridáme mak a vylejeme ho na plech. Poukladáme ovocie. Ak je ovocie kyslé, posypeme vanilkovým cukrom. Na to nalejeme druhú časť cesta. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca na 30 min. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom (môžete použiť práškovú Stéviu). Koláč je hotový ak má navrchu hnedú farbu. Kokosová múka dodá koláčom krásnu vôňu a jemnú chuť. Želáme dobrú chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia