Blog

Kategórie
 
 
 
 
 
Najnovšie články

Čínsky horoskop na rok 2023 v znamení Zajaca

zajacRok 2023 podľa čínskeho horoskopu je rokom vodného Zajaca. Čínsky rok vodného Zajaca začína 22.1.2023 a potrvá do 9.2.2023.
Roky čínskeho zajaca prináležia týmto ročníkom narodenia: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 a 2023.
Tento rok by mal byť priniesť viacej mieru a pokoja a úspech skoro pre všetky znamenia. Mal by byť šťastnejší, čo sa týka lásky, ale aj práce. Mal by byť naklonený dobrému zdraviu. Dokonca niektoré znamenia by mali mať rok 2023 zvlášť šťastný a úspešný. Týka sa to hlavne týchto znamení: Potkan, Prasa, Pes, Had a Byvol. V roku 2023 by sme si poniektorí mohli oddýchnuť od náročnej driny a tempa, ktorý priniesol rok vodného Tigra 2022. Energia Zajaca je pokojnejšia a miernejšia. Vodný element Zajaca pridá roku 2023 väčšiu intuíciu, empatiu, diplomaciu, všímavosť, ale aj silu a vytrvalosť. V negatívnej rovine sa môže však prejavovať väčšou pasivitou, nerozhodnosťou alebo aj úzkostlivosťou, prípadne plachosťou. Na druhej strane podporí priateľstvá, dobré vzťahy, schopnosť pomáhať si navzájom a poradiť si v každej situácii. Rok 2023 mal byť v znamení trpezlivosti a malo by dôjsť k zmierneniu napätia a agresie.

čítať ďalej

Bývanie podľa Feng shui

feng shui bývaniePomocou Feng shui môžeme ovplyvňovať už existujúce energie a vytvoriť si tak prostredie, ktoré bude pre nás a pre našich blízkych príjemnejšie. Úpravou bytu, domu, ale aj prostredím na pracovisku môžeme prispieť k šťastnejším a harmonickejším vzťahom, k úspechom v oblasti financií, kariéry, ale taktiež k zdravšiemu životu celej rodiny. 

Život pomocou Feng shui pomôže priniesť šťastie a duševnú spokojnosť. Ak sme šťastní a spokojní vo vnútri, aj vonkajší život sa lepšie rozvíja. Vo Feng shui platí to isté: ak našim domovom prúdi dobrá energia, ovplyvní pozitívna atmosféra našu náladu a privedie k nám lepšie životné vyhliadky.

čítať ďalej

 

Feng shui symboly a talizmany

Číňania používajú vo Feng shui rôzne pomôcky, symboly a talizmany na zharmonizovanie nepriaznivých miest alebo na podporu priaznivých. Vo Feng shui používajú 4 symbolických ochranných nebeských strážcov: Čierna korytnačka, Zelený drak, Biely tiger a Červený fénix. Každé sídlo alebo domov by mal byť podľa Feng shui týmito 4 zvieracími strážcami obklopen a chránen.
Ak umiestnime korytnačku na severe (živel voda) bude nás chrániť. Ak chováme vo svojom obydlí korytnačku, pomôže na dlhé roky zlepšiť životný štýl a prosperitu. Prínosom je však aj symbolická soška korytnačky umiestnená v zadnej časti domu.

čítať ďalej

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia